• standaard

Thuis toekomst

Geplaatst op 03-04-2020

Lieve leden,

Daar zitten we dan. Thuis, veelal achter een beeldscherm. Werken, sporten, bijeenkomsten, videobellen met geliefden. We hebben een verlenging voor nog een maand. Voor sommigen een verrassing, voor anderen voorspelbaar, voor ons allemaal even bijzonder.

Ik lees laatst vaak de zin: als je niet naar buiten kan, ga dan naar binnen. Toch vraag ik mij af hoeveel mensen dit echt begrijpen? Hoeveel mensen dit ook echt kunnen? Want naar binnen keren, dat vraagt nogal iets. Dat is niet de tijd wegkijken met tv of spelletjes spelen of je huis verbouwen. Dat is stilzitten, reflecteren en naar jezelf kijken. Met alle goede en minder goede eigenschappen. Het is het proberen waard maar nogmaals, hoeveel mensen durven dit?

Wat ik wel mooi vind rond deze situatie en het gangbare niet kunnen doen, is dat er een verschuiving plaats vindt in ‘belang’. Zo is Nederland erg ingesteld op een economisch belang. Maar dat lijkt niet meer voorop te staan. Het welzijn van de samenleving, voor elkaar klaar staan, elkaar echt zien... dat staat op de voorgrond. We zien misschien ineens andere mensen dan voorheen door deze tijd. Of leren anderen beter kennen. En jezelf.

Als er op een moment de stilte thuis valt. De klusjes zijn klaar en de verveling of de frustratie slaat toe. Wat is dan echt belangrijk? Wie zijn er belangrijk voor u? Welke waarden zijn belangrijk voor u? Welke factoren uit het leven? En dan de minst zo belangrijke tweede vraag waarom?

In deze tijd van onrust kan rust gevonden worden. In deze tijd waarin we al jaren roepen dat het anders moet, gaat het ook anders. Want we zijn genoodzaakt anders te handelen. En als we straks weer naar werk mogen of naar school dan hoop ik dat eenieder anders uit deze situatie komt dan dat hij of zij erin is gegaan.
Door te reflecteren op wat was, wat is ontstaat er ruimte voor verandering. Verandering in het klein. Wie bent u? Bent u wie u wilt zijn? Reflecteren kan alleen in tijd en ruimte. Niet op een moment dat u druk bent en het leven u leeft. Kunt u deze tijd aangrijpen om eens in de spiegel te kijken?

En waarom schrijf ik u nu al deze vrij kritische vragen? Omdat dit misschien wel het moment is om de ‘oude ik’ los te laten met bijbehorende (vastgeroeste) patronen. Er is nu keuze om een basis te leggen waarin u kunt groeien, kunt opstaan en onderzoeken waar u naartoe wilt. Wij, via allerlei kanalen, proberen u aan te sporen om gezond te bewegen en te eten. U te helpen in het aanmoedigen van de keuzes die u zelf maakt.

Als ik voor mijzelf spreek zijn er zeker factoren die veranderd zijn. Bepaalde vanzelfsprekendheden zijn weg. Mooi. Ik moet in beweging komen. Vooropgesteld ga ik, na deze crisis, niet meer terug naar het oude, alleen maar vooruit.

Als ik het breder mag trekken denk ik, dat als vele mensen deze reflectie toepassen, deze nieuwe manier van leven blijft aansturen, de maatschappij ook veranderd. En dan wens ik dat de zorg en het echt zien van anderen niet ophoudt na de crisis. Dat we wat minder economisch belang hebben op bepaalde momenten en wat meer doen wat ons gelukkig maakt. Net zoals u nu ons helpt en wij u.

Ik vraag u: Hoe benut u uw tijd en ruimte voor uzelf? En is die manier positief? Is dat pad positief en kan dat zo blijven?

---
Mandy van den Berg

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Persconferentie 14 januari 2022

  Persconferentie 14 januari 2022 We hebben in de persconferentie de bevesti...

  Lees meer
 • kabinet besluit tot strenge lockdown

  kabinet besluit tot strenge lockdown   De maatregelen zijn...

  Lees meer
Meer nieuws
 • reclame1

  Gezond Gewicht

  Bereik met diverse programma’s een gezond gewicht en ontdek hoe voeding en leefstijl hieraan kunnen bijdragen

  Lees meer
 • reclame2

  Optimale Conditie

  Met behulp van professionele cardio-apparatuur en groepslessen werk je bij ons op een prettige manier aan een betere conditie

  Lees meer
 • reclame3

  Kracht

  Ontwikkel je lichaamskracht met behulp van zowel onze geavanceerde krachtapparatuur als onze vrije gewichten

  Lees meer
 • reclame 4

  Wellness

  Tijdens onze ontspannen yoga- en pilateslessen ontwikkel je naast sterke spieren ook een betere houding en souplesse

  Lees meer
 • Marleen

  "Een fijne sportschool met top begeleiding naar je doel, heel erg fijn! Goede motivatie om door te gaan!"

  Marleen
 • Gill

  "Supergezellige sportschool waar de mens op nummer één staat."

  Gill
 • Claudia

  "Een no-nonsense sportschool. Gezellig en een zeer professionele begeleiding. Voor elk wat wils, gewoon top!"

  Claudia
 • Joost

  "Een begrip in Hillegersberg-Schiebroek. De betere en hippe sportschool. Waar ook tijd is om te kletsen..."

  Joost
 • Laura Kateman

  "Fijne, onbedwongen sfeer die je zeker thuis laat voelen"

  Laura Kateman
 • Leonie Reijm

  "Onder begeleiding sporten & divers aanbod aan groepslessen"

  Leonie Reijm