• standaard

Anti stress bundel 

Geplaatst op 20-04-2020

Lieve leden,

Hoe zit het met de spierbundels? Hebben de buren al door wanneer het sporttijd is ondertussen? Gewichten in het raamkozijn, touwtjespringen op een goede beat?

De cijfers vlakken langzaam af, een golfje, maar we zijn er nog lang niet vanaf. In plaats van te wachten tot het normale leven weer begint kunnen we ook omarmen dat dit het normale leven is. Anders maar vanzelf weer normaal. De mensen die zich iets gemakkelijker aan kunnen passen, veerkrachtiger zijn zullen minder stress ervaren. Maar voor de mensen die zich proberen vast te houden aan hun herinneringen uit oude patronen en gewoontes hebben het wat moeizamer. Om de laatste groep te helpen de stress te verlagen is het aanhoren en luisteren vooropgesteld het belangrijkste. Als u merkt dat u stress ervaart, dat u baalt van de situatie, de trainers mist uit de sportschool en niet kan genieten van wat er nu is. Wat mist u? En wat kunt u daaraan doen? Als daar een ander antwoord dan ‘niets’ uit voortkomt doe dat dan ook. Is het antwoord niets? Laat de gedachten los. Kies voor een gedachten die wel kan. Waar u gelukkig van wordt. Want zoals een spierbundel opgebouwd is uit vezels, worden uw gedachten opgebouwd uit herinneringen en gebeurtenissen.

De vezels werken allemaal samen om een spier zo aan te spannen dat daar alle kracht die mogelijk is uit voort kan komen. Deze spierspanning heeft een limiet. Uw spier geeft een vermoeid signaal, uw zuurstofarme metabolisme wordt aangesproken en uiteindelijk is het op. De spieren trillen, verzuren en u stopt. Hersteltijd. Even bijtanken. Na verloop van tijd kunt u er weer tegenaan.
Stel er zijn vezels overbelast, spierpijn, dan neemt u wat meer rust. Want vezels samen geven een goede werking van de spierbundel en van de spier(en). Als u er een paar niet goed kunt benutten dan ligt overbelasting van de andere vezeltjes op de loer. Daar hebben we soms vast wat langdurige klachten over mee gemaakt.

Dus wat wil ik vertellen? Luisteren naar het lichaam? Luisteren naar de gedachten? Mentale kracht is net een spierbundel. De gedachten uit herinneringen en illusies zijn de sport niet de vezels. De vezel is dat gedeelte dat er nu is, hier. De vezels kunnen wel overbelast raken door gedachten en door stress. Net zoals de spieren. Ook deze mentale vezels hebben even rust nodig. Even niets. Even bijtanken even herstellen.

Veel van de zorgen, angsten en stress die we ervaren spelen ons af in ons hoofd. Vervolgens manifesteert het zich in ons lichaam in de vorm van fysieke klachten.
Met andere woorden, we maken ons vaak veel meer zorgen dan nodig. Ik hoop dat wij u de laatste weken een steuntje in de rug hebben geboden met mails, video’s en blogs. We bieden u een ritme, discipline en ook rust. Door sporten, voeding en mentale zorg. Wij spreken uw anti stress bundel aan.

Want een spierbundel, lichamelijk of geestelijk, wordt gewaardeerd als teken van kracht.

---
Mandy van den Berg

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Persconferentie 14 januari 2022

  Persconferentie 14 januari 2022 We hebben in de persconferentie de bevesti...

  Lees meer
 • kabinet besluit tot strenge lockdown

  kabinet besluit tot strenge lockdown   De maatregelen zijn...

  Lees meer
Meer nieuws
 • reclame1

  Gezond Gewicht

  Bereik met diverse programma’s een gezond gewicht en ontdek hoe voeding en leefstijl hieraan kunnen bijdragen

  Lees meer
 • reclame2

  Optimale Conditie

  Met behulp van professionele cardio-apparatuur en groepslessen werk je bij ons op een prettige manier aan een betere conditie

  Lees meer
 • reclame3

  Kracht

  Ontwikkel je lichaamskracht met behulp van zowel onze geavanceerde krachtapparatuur als onze vrije gewichten

  Lees meer
 • reclame 4

  Wellness

  Tijdens onze ontspannen yoga- en pilateslessen ontwikkel je naast sterke spieren ook een betere houding en souplesse

  Lees meer
 • Marleen

  "Een fijne sportschool met top begeleiding naar je doel, heel erg fijn! Goede motivatie om door te gaan!"

  Marleen
 • Gill

  "Supergezellige sportschool waar de mens op nummer één staat."

  Gill
 • Claudia

  "Een no-nonsense sportschool. Gezellig en een zeer professionele begeleiding. Voor elk wat wils, gewoon top!"

  Claudia
 • Joost

  "Een begrip in Hillegersberg-Schiebroek. De betere en hippe sportschool. Waar ook tijd is om te kletsen..."

  Joost
 • Laura Kateman

  "Fijne, onbedwongen sfeer die je zeker thuis laat voelen"

  Laura Kateman
 • Leonie Reijm

  "Onder begeleiding sporten & divers aanbod aan groepslessen"

  Leonie Reijm