• standaard

Sporter van de maand: Sabina!

Sporter van de Maand: Sabina

Deze maand hielden wij een interview met Sabina. Nieuwsgierig naar haar verhaal over De Uitweg? Lees dan gauw verder!

Sabina, kun je iets over jezelf vertellen?

Dat kan ik zeker! Mijn naam in Sabina. Ik ben 25 jaar oud en geboren op 10 maart 1994 in Dordrecht. Ik groeide op in Papendrecht en kom uit een groot gezin. Mijn ouders hebben zes kinderen. Dat was altijd een drukke boel, maar daardoor woon ik nu ook alweer vijf jaar op mezelf in Rotterdam. Ik heb een hele leuke jeugd gehad. Thuiszitten was niets voor mij, ik ben altijd een uitgaander geweest. Mede daardoor had ik veel vrienden.

Momenteel ben ik aan het afstuderen. Ik studeer communicatie en daarnaast werk ik als projectmanager bij een reclamebureau. Ik ben vrijgezel, dus: alle leuke mannen, melden bij de balie! Haha nee hoor, ik heb eigenlijk vrij weinig tijd. Als ik dat wel heb, ben ik veel bezig met sporten en met m’n vrienden.

Welke interesses en hobby’s heb je?

Eten en drinken! Dat is echt waar. Ik ben een liefhebber van wijn, dus ik vind het altijd fijn om met leuke vrienden af te spreken. Lekker eten, drinken en borrelen, dat is echt een hobby van mij. Ik hou heel erg van koken en af en toe ga ik ook lekker een stuk lopen met vriendinnen. In het weekend ga ik graag de stad in. Verder ben ik tante. Ik ben gek op de kinderen van mijn broer en zus, dus ik ben altijd blij als ik tijd met hen door kan brengen.

Wanneer kwam je voor het eerst binnen bij De Uitweg en wat was je doel?

In maart 2017 kwam ik voor het eerst De Uitweg binnen, vlak na mijn verjaardag. Ik had maar één doel en dat was afvallen. Eigenlijk zocht ik houvast: ik had hulp nodig bij mijn doel. Voor een intake kwam ik binnen, maar kon gelijk aan de slag met Tommy. Dat was echt fantastisch!

Het moment dat ik sinds lange tijd weer op de weegschaal ging staan, kan ik me nog goed herinneren. Ik wist wel dat ik zwaarder zou zijn dan een paar jaar geleden, maar toen ik zag dat ik 126,1 kg woog, kon ik wel janken. Tommy heeft mij toen heel goed geholpen om de eerste stappen te zetten en mijn gedachten positief te houden! Op dat moment ging de knop om.

Hoe is je afvalproces tot nu toe verlopen, en zou je iets anders doen als je het kon terugdraaien?

Toen ik op mijn best ging, in het voorjaar, ben ik 29 kilo kwijtgeraakt. Daar was ik erg trots op! Ik moet daarbij wel vertellen dat ik afgelopen zomer weer wat aangekomen ben. Ik ben nauwelijks minder gaan sporten, maar heb wel net wat ongezonder gegeten en net wat vaker een wijntje gedronken op het terras. In totaal kwam ik weer 7 kilo aan en schrok daar best van.

Maar achteraf denk ik: ik heb ook wel flink zitten genieten, dus er zit niks anders op om ze er weer af te werken. Daar ben ik dan ook gewoon weer mee bezig. Het is niet altijd even makkelijk en dat had ik zeker ook niet verwacht. Vallen en opstaan – we gaan gewoon weer door. Als ik het hele proces over kon doen, zou ik het niet anders doen.

Wat was bij jou het moment om de knop om te zetten en je leefsituatie te veranderen?

Dat was toen ik 24 jaar was en 126 kilo woog. Op een gegeven moment had ik moeite om kleding te vinden in een grotematenwinkel. Ik zag mezelf in de spiegel en dacht: dit kan echt niet verder zo. Ik wilde gezonder gaan leven. Gezonder eten en drinken en weer gaan sporten om iets te doen aan mijn conditie. Door mijn gewicht leek ik ook veel ouder dan ik was en daar wilde ik graag verandering in brengen.

Hoe ziet jouw voedingspatroon er nu uit?

Ik kan vijf keer per week sporten, maar als ik niet op mijn eten let, zou ik dat allemaal voor niks doen. Ik houd (bijna) alle calorieën bij via de app ‘MyFitnessPal’. In deze app kan ik precies zien hoeveel calorieën ik op een dag mag hebben. Maar ik houd ze altijd een stuk onder m’n energiebehoefte. Ik begin de dag vaak met magere kwark, fruit en soms ontbijtgranen met minder suiker. In het weekend bak ik vaak een groente-omelet of bananenpannenkoekjes.

Tussen de middag eet ik soms brood met mager beleg, soms ook gewoon rijst met groente of een tonijnsalade. ‘s Avonds eet ik altijd pas na het sporten en dat is dan altijd iets met koolhydraten en eiwitten. Ook eet ik heel veel groente: minstens 400 gram op een dag.

Ik mag dan wel ontzettend van een wijntje houden, maar dat probeer ik te beperken tot een avond in de week. Die avond houd ik uiteraard de calorieën niet bij, dus zet ik de rode wijn en dat kaasplankje ook zeker niet in MyFitnessPal…

Heb je een favoriete gezonde maaltijd die je zeker zou aanraden aan onze lezers?

Noedelsoep…! Ik maak dan zelf de bouillon met kastanjechampignons. Verder doe ik er taugé in, rauwe zalm, rode peper, udon noedels, een bosuitje, peen julienne en een gekookt eitje. Ja, dat is wel mijn favoriet, maar dan moet je echt de bouillon zelf maken!

Wat voor tip zou je geven aan leden die het moeilijk hebben om gemotiveerd te blijven sporten?

Aan het begin van de week ga ik zitten met m’n agenda. Ik plan dan van tevoren de dagen in die ik die week ga sporten. Verder denk ik dat je alleen gemotiveerd kunt blijven in de sportschool als je echt doet wat je leuk vindt. Mij helpt het altijd als ik mijn schema helemaal doorloop met een van de trainers. Als je het gevoel hebt dat je weet wat je doet of waar je mee bezig bent, voel je je er in de zaal ook prettiger bij. En als je je goed voelt bij wat je doet, krijg je er ook plezier in. Dan kun je focussen op progressie in plaats van op je eigen onzekerheid. Als je cardio niet leuk vindt om te doen, kun je bijvoorbeeld meedoen met een groepsles.

Nieuws

 • Persconferentie 14 januari 2022

  Persconferentie 14 januari 2022 We hebben in de persconferentie de bevesti...

  Lees meer
 • kabinet besluit tot strenge lockdown

  kabinet besluit tot strenge lockdown   De maatregelen zijn...

  Lees meer
Meer nieuws
 • reclame1

  Gezond Gewicht

  Bereik met diverse programma’s een gezond gewicht en ontdek hoe voeding en leefstijl hieraan kunnen bijdragen

  Lees meer
 • reclame2

  Optimale Conditie

  Met behulp van professionele cardio-apparatuur en groepslessen werk je bij ons op een prettige manier aan een betere conditie

  Lees meer
 • reclame3

  Kracht

  Ontwikkel je lichaamskracht met behulp van zowel onze geavanceerde krachtapparatuur als onze vrije gewichten

  Lees meer
 • reclame 4

  Wellness

  Tijdens onze ontspannen yoga- en pilateslessen ontwikkel je naast sterke spieren ook een betere houding en souplesse

  Lees meer
 • Marleen

  "Een fijne sportschool met top begeleiding naar je doel, heel erg fijn! Goede motivatie om door te gaan!"

  Marleen
 • Gill

  "Supergezellige sportschool waar de mens op nummer één staat."

  Gill
 • Claudia

  "Een no-nonsense sportschool. Gezellig en een zeer professionele begeleiding. Voor elk wat wils, gewoon top!"

  Claudia
 • Joost

  "Een begrip in Hillegersberg-Schiebroek. De betere en hippe sportschool. Waar ook tijd is om te kletsen..."

  Joost
 • Laura Kateman

  "Fijne, onbedwongen sfeer die je zeker thuis laat voelen"

  Laura Kateman
 • Leonie Reijm

  "Onder begeleiding sporten & divers aanbod aan groepslessen"

  Leonie Reijm