• standaard

Sporter van de maand: Jacqueline

Jacqueline, kun je ons iets over jezelf vertellen?

Ik ben Jacqueline, 37 jaar, en geboren en getogen in Rotterdam-Noord. Ik kom uit een heel creatief gezin. Mijn ouders waren kunstenaars en vooral bezig met muziek. Daardoor ben ik heel open opgevoed. In mijn jeugd heb ik veel gereisd en in het buitenland gewoond, maar mijn vaste honk bleef toch Rotterdam.

Eigenlijk ben ik sociaal agoog/pedagoog en gedragsdeskundige, maar op dit moment ben ik werkzaam als medewerker opleidingen bij VBO Makelaars. Onlangs nog heb ik acht maanden in Turkije gewoond met mijn ex-man. Daar heb ik vrijwilligerswerk gedaan met vluchtelingen. In het verleden heb ik veel in de sociale sector gewerkt; dat sloot destijds goed aan bij mijn opleiding. Hierdoor heb ik veel projecten opgezet in het buitenland, voornamelijk voor meisjes die te maken hebben gehad met zinloos geweld.

Mijn hobby is sporten. Vroeger heb ik veel aan dans, zang en theater gedaan, en daarnaast ook op hoog niveau gezwommen. Fitness kwam echt pas veel later. Nu zou ik dat allemaal niet meer kunnen doen. Veel te weinig tijd door mijn werk, en bovendien besteed ik graag tijd aan mijn familie.

Waarom heb je je ingeschreven bij een sportschool en waarom was dat Sportingclub De Uitweg?

Dat was naar aanleiding van een ongeluk: ik ben door een auto aangereden. Mijn benen en één arm waren compleet verbrijzeld en ik had interne bloedingen. Hierdoor heb ik zo’n drie maanden in het ziekenhuis gelegen. Daarna mocht ik pas weer gaan lopen en mijn arm bewegen. Als een kind moest ik weer opnieuw leren op te staan en een eerste stap te zetten.

Ik was voor het ongeluk al eens in De Uitweg geweest. Toen had ik wel een prettig gevoel hier, maar vond fitness nog niet interessant genoeg. Vond het meer iets voor mannen. Mijn revalidatiebegeleider raadde mij echter aan om krachttraining te gaan doen. Zelf ben ik toen op zoek gegaan naar een sportschool waar ik veel persoonlijke begeleiding kon krijgen. En zo ben ik hier weer terechtgekomen.

Met Lia had ik een heel leuk gesprek waardoor ik me erg welkom voelde. Op dat moment dacht ik: Ik kan het wel aan, maar ik vond het ook eng omdat mijn lichaam zo beperkt was. Lia steunde me heel erg door me te motiveren en me te vertellen dat alles goed zou komen. En zo ben ik hier inmiddels alweer vijf jaar bezig.

Wat heeft sporten voor het herstellen van het ongeluk voor jou betekend?

Poeh…, ALLES! Het is een uitingsvorm, want je bent jong en je raakt ontzettend gefrustreerd omdat je lichaam compleet is veranderd. Ik heb altijd wel beetje geworsteld met mijn gewicht, maar dit was helemaal back to basics en nog verder... Ik weet nog wel dat ik hier op de weegschaal stond en me echt te pletter schrok. Ik woog 96 kilo! Dat kwam vooral door het stilliggen en door de shockreactie van mijn lijf. Ik at bijna niks en toch bleef ik vocht vasthouden.

Mensen gaan vaak naar een sportschool om af te vallen, maar voor mij was het echt om weer mezelf te worden, en misschien zelfs een betere versie van mezelf. De artsen in het ziekenhuis zeiden niet zeker te weten of ik ooit weer de oude zou worden. Voor mij was dat net die extra stimulans om ze te laten zien dat het wél mogelijk was!

Waarom zou je De Uitweg aanraden aan anderen? Of waarom niet?

Ik zou De Uitweg zeker aan anderen aanraden en dat doe ik ook regelmatig. In De Uitweg heerst een ontzettend prettige sfeer, dat is de basis. Als je hier binnenkomt, heb je niet het gevoel dat je met anderen moet concurreren of dat mensen geen respect voor je hebben. De coaches luisteren echt goed naar je wensen en doelen, en je krijgt dan ook heel specifieke begeleiding. Voor mij is De Uitweg een plek waar ik na een dag hard werken even kan uitblazen, een leuk praatje maken en lekker ontspannen.

Wat is je favoriete work-out?

Mijn favoriet is toch wel krachttraining, omdat de laatste stap toch wel het shapen van mijn lichaam is. Daar wil ik wel graag aan werken. Ik ben ook 30 kilo afgevallen en dan moet je je vrouwelijke vormen weer een beetje accentueren. Dat dat kan, is zo fantastisch aan fitness!

Nieuws

 • Persconferentie 14 januari 2022

  Persconferentie 14 januari 2022 We hebben in de persconferentie de bevesti...

  Lees meer
 • kabinet besluit tot strenge lockdown

  kabinet besluit tot strenge lockdown   De maatregelen zijn...

  Lees meer
Meer nieuws
 • reclame1

  Gezond Gewicht

  Bereik met diverse programma’s een gezond gewicht en ontdek hoe voeding en leefstijl hieraan kunnen bijdragen

  Lees meer
 • reclame2

  Optimale Conditie

  Met behulp van professionele cardio-apparatuur en groepslessen werk je bij ons op een prettige manier aan een betere conditie

  Lees meer
 • reclame3

  Kracht

  Ontwikkel je lichaamskracht met behulp van zowel onze geavanceerde krachtapparatuur als onze vrije gewichten

  Lees meer
 • reclame 4

  Wellness

  Tijdens onze ontspannen yoga- en pilateslessen ontwikkel je naast sterke spieren ook een betere houding en souplesse

  Lees meer
 • Marleen

  "Een fijne sportschool met top begeleiding naar je doel, heel erg fijn! Goede motivatie om door te gaan!"

  Marleen
 • Gill

  "Supergezellige sportschool waar de mens op nummer één staat."

  Gill
 • Claudia

  "Een no-nonsense sportschool. Gezellig en een zeer professionele begeleiding. Voor elk wat wils, gewoon top!"

  Claudia
 • Joost

  "Een begrip in Hillegersberg-Schiebroek. De betere en hippe sportschool. Waar ook tijd is om te kletsen..."

  Joost
 • Laura Kateman

  "Fijne, onbedwongen sfeer die je zeker thuis laat voelen"

  Laura Kateman
 • Leonie Reijm

  "Onder begeleiding sporten & divers aanbod aan groepslessen"

  Leonie Reijm