• standaard

Sporter van de maand: Tom van Amerongen

foto uit 2004

Hoi Tom, hoe gaat het met je? Kun je me vertellen hoe je bij De Uitweg terecht bent gekomen?

Met mij gaat het prima, dankjewel! Ik heb vanaf mijn geboorte spasme. Om dat niet te laten verslechteren, moest ik blijven bewegen. Nadat ik doorwezen was door een bewegingsagoog, kwam ik in december 2004 hier terecht.

Hoe ging dat in het begin?

Ik kwam onder de hoede van Kevin. Hij heeft me enorm geholpen. Dankzij Kevin ben ik waar ik nu ben. In het begin kon ik niet zelfstandig op de crosstrainer staan. Dit had te maken met mijn balans.

Na trainen, trainen en nog eens trainen lukte mij dit wel!

Iedere week had ik een medical fitness-afspraak bij Kevin. Naarmate de tijd vorderde, kon ik steeds meer zelfstandig doen. Tegenwoordig heb ik iedere vier weken een fitnessafspraak en daarna voer ik de voor mij gemaakte programma’s helemaal zelf uit.

Ik hoorde dat je er een tijdje tussenuit bent geweest.

Ja, dat klopt. In de periode van 2010 tot 2013 heb ik hier niet getraind. Kevin werkte er toen niet, en de sfeer en de kwaliteit die ik daarvoor gewend was, waren er helaas niet meer. Ik heb het in die periode nog een jaar bij Fit For Free geprobeerd, maar daar had ik geen persoonlijk contact met een trainer. Daardoor miste ik mijn drive en werd dit uiteindelijk ook geen succes. In 2013, bij de heropening van De Uitweg, heb ik mij direct weer ingeschreven. En sindsdien train ik hier weer twee keer per week.

Uhm..., écht twee keer per week?

Oké, oké! Soms lukt het me even niet in verband met alle drukte. Ik zit in mijn vierde jaar van de opleiding Sportmanagement en daarnaast werk ik ook nog. Maar als ik dan via de promywellness-app een berichtje krijg dat jullie me missen, stimuleert dat me om weer te komen. Ook de vierwekelijkse afspraken zijn daarbij natuurlijk een steun.

Mijn ouders heb ik overigens ook besmet met het ‘Uitweg-virus’! Thuis motiveren we elkaar nu om lekker actief te blijven.

Hoe zie jij je toekomst?

Toen ik net begon met sporten, waren er voor mij niet veel mogelijkheden. Ik heb eerst een tijd aan skiën gedaan. Dat was op dat moment het enige wat ik kon doen. Ik val eigenlijk een beetje tussen rolstoel- en valide mensen in, terwijl het voor mensen als ik juist zo belangrijk is om te blijven bewegen. Ik heb ook een tijdje gevoetbald, maar dit bezorgde mij een hoop blessures. Ook in combinatie met mijn werk was dit niet echt een succes. Maar bij jullie gaat het goed. Mijn toekomst zie ik dus zeker bij Sportingclub De Uitweg.

Verder zou ik na mijn afstuderen graag een baan willen waarbij ik de schakel ben tussen mensen met een beperking die een sport zoeken en sportaanbieders. Er bestaan wel instanties die dit aanbieden.

Ik heb hier zelf inmiddels ervaring mee en ga zeker mijn best doen om hierin een plekje te veroveren. Dat is toch wel mijn toekomstdroom!

Nieuws

 • Interview Morris

  Beste Lezers, Deze maand hielden we een interview met coach Morris. Lees s...

  Lees meer
 • Adem je vrij!

  Adem is de basis van alles - Adem is leven - Bewust ademen is bewust leven

  Lees meer
Meer nieuws
 • reclame1

  Gezond Gewicht

  Bereik met diverse programma’s een gezond gewicht en ontdek hoe voeding en leefstijl hieraan kunnen bijdragen

  Lees meer
 • reclame2

  Optimale Conditie

  Met behulp van professionele cardio-apparatuur en groepslessen werk je bij ons op een prettige manier aan een betere conditie

  Lees meer
 • reclame3

  Kracht

  Ontwikkel je lichaamskracht met behulp van zowel onze geavanceerde krachtapparatuur als onze vrije gewichten

  Lees meer
 • reclame 4

  Wellness

  Tijdens onze ontspannen yoga- en pilateslessen ontwikkel je naast sterke spieren ook een betere houding en souplesse

  Lees meer
 • Marleen

  "Een fijne sportschool met top begeleiding naar je doel, heel erg fijn! Goede motivatie om door te gaan!"

  Marleen
 • Gill

  "Supergezellige sportschool waar de mens op nummer één staat."

  Gill
 • Claudia

  "Een no-nonsense sportschool. Gezellig en een zeer professionele begeleiding. Voor elk wat wils, gewoon top!"

  Claudia
 • Joost

  "Een begrip in Hillegersberg-Schiebroek. De betere en hippe sportschool. Waar ook tijd is om te kletsen..."

  Joost

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.