• standaard

Sportster van de maand: Yvonne

Yvonne heeft net haar training erop zitten. Daarna drinkt ze altijd een lekker bakje cappuccino bij ons aan de bar. Zo ook nu. Dit is dan ook een mooi moment om Yvonne een paar vragen te stellen!

Yvonne, hoelang geleden ben jij begonnen met sporten bij De Uitweg?

Ongeveer 21 jaar geleden, ik kwam op krukken de club binnen. Ik wilde mijn spieren opbouwen en weer zelfstandig kunnen lopen, en daar zou ik iets voor moeten doen. Zo ben ik met medical fitness gestart.

Kun je daar wat meer over vertellen?

Doordat ik een goedaardig gezwel in mijn hoofd had, hebben ze mijn hypofyse weg moeten halen. Op de hypofyse liggen minuscule ‘eilandjes’ van hormoonproducerende cellen, die verschillende hormonen produceren of aansturen.

Mijn lichaam maakte nu geen hormonen meer aan. Doordat ze hier pas na vijf jaar achter kwamen, ben ik veel spier- en botweefsel kwijtgeraakt. Het is voor mij heel belangrijk dat ik sport, om mijn spiermassa bij te houden en op te blijven bouwen.

Door Kevins begeleiding heb ik weer leren lopen zonder krukken. We begonnen met het opbouwen van mijn spieren. Zo hebben we bijvoorbeeld evenwichtsoefeningen gedaan en oefeningen waarbij ik vanuit zithouding zelf moest gaan staan. In het begin lukte mij dit helemaal niet. Maar langzaam werd ik sterker en op een gegeven moment kreeg ik mezelf weer omhoog.

Ik heb snel ontstekingen in mijn spieren en ze zijn heel gevoelig. Kevin werkte oplossingsgericht. Hij zocht altijd naar een manier om mij zo min mogelijk pijn te laten ervaren.

Hoe zie je de toekomst bij Sportingclub De Uitweg?

Ik ben wel eens een aantal maanden gestopt. Ik had pijn en zag het eventjes niet meer zitten. Na een paar maanden kwam ik hier op terug, want ik kreeg steeds meer klachten. Zo kreeg ik ook last van mijn rug, knieën en nek. In de periode dat ik niet had gesport, was ik weer veel spiermassa kwijtgeraakt. Niet sporten was voor mij dus geen optie. Ik ben weer opnieuw begonnen en hou dit, met ups en downs, nog steeds vol.

Het feit dat jullie mensen zo persoonlijk benaderen is zo’n pluspunt! Er wordt altijd gevraagd hoe het met mij gaat. Ik ben heel blij dat ik hier 21 jaar geleden ben binnengestapt. Ik zou niet weten hoe ik het anders had moeten doen.

Wat jullie zo mooi maakt, is dat er zo’n gemengd publiek sport. Toen ik mijn baan verloor door ziekte zat ik alleen thuis. Hier kom ik ook voor mijn sociale contacten. Even iedere dag eruit om aan mijn lichaam te werken, en na afloop altijd even lekker kletsen aan de bar met een bakje koffie. En voor wat betreft de toekomst? Ik hoop hier nog eens 20 jaar aan vast te plakken!

Nieuws

 • Interview Morris

  Beste Lezers, Deze maand hielden we een interview met coach Morris. Lees s...

  Lees meer
 • Adem je vrij!

  Adem is de basis van alles - Adem is leven - Bewust ademen is bewust leven

  Lees meer
Meer nieuws
 • reclame1

  Gezond Gewicht

  Bereik met diverse programma’s een gezond gewicht en ontdek hoe voeding en leefstijl hieraan kunnen bijdragen

  Lees meer
 • reclame2

  Optimale Conditie

  Met behulp van professionele cardio-apparatuur en groepslessen werk je bij ons op een prettige manier aan een betere conditie

  Lees meer
 • reclame3

  Kracht

  Ontwikkel je lichaamskracht met behulp van zowel onze geavanceerde krachtapparatuur als onze vrije gewichten

  Lees meer
 • reclame 4

  Wellness

  Tijdens onze ontspannen yoga- en pilateslessen ontwikkel je naast sterke spieren ook een betere houding en souplesse

  Lees meer
 • Marleen

  "Een fijne sportschool met top begeleiding naar je doel, heel erg fijn! Goede motivatie om door te gaan!"

  Marleen
 • Gill

  "Supergezellige sportschool waar de mens op nummer één staat."

  Gill
 • Claudia

  "Een no-nonsense sportschool. Gezellig en een zeer professionele begeleiding. Voor elk wat wils, gewoon top!"

  Claudia
 • Joost

  "Een begrip in Hillegersberg-Schiebroek. De betere en hippe sportschool. Waar ook tijd is om te kletsen..."

  Joost

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.