• standaard

Nieuwsbrief februari 2021 #wewillenweer

De persconferentie is geweest. Helaas zijn er geen versoepelingen voor onze branche, we blijven tot nu toe gesloten tot en met 15 maart. 

Vanaf 3 maart geldt de verruiming voor het buiten sporten voor mensen jonger dan 27 jaar bij sportaccommodaties. De verruiming geldt alleen voor trainingen en onderlinge wedstrijden; competities worden niet hervat.

Sportaccommodaties binnen blijven dicht, dus ook sportscholen. Mensen van 27 en ouder mogen met maximaal één ander sporten en moeten de anderhalvemeterregel in acht nemen. 

Jullie met ruim 3 miljoen andere sporters in Nederland zijn er klaar voor: op een veilige en verantwoorde manier weer werken aan hun gezondheid, zowel mentaal als fysiek. De afgelopen maanden ontvingen fitnessclubs en personal trainingsstudio’s vele tienduizenden steunbetuigingen en oproepen van sporters die staan te trappelen om weer te sporten in hun club om de hoek. NL Actief is daarom een campagne gestart waarin het grote belang van trainen in de sportscholen en studio’s centraal staat.  

De sportscholen zijn essentieel voor de gezondheid van Nederlanders. Bovendien zijn de clubs en studio’s veilig. Dit willen we als fitnessbranche nog duidelijker aan het kabinet laten zien.  

Maandag 22 februari is er om 15:30u een campagne live gegaan op alle social mediakanalen van NL Actief. Het doel van de campagne is om zowel de clubs een extra stem te geven, als ook jullie en 3 miljoen sporters in Nederland. #wewillenweer  

Om deze campagne tot een groot succes te maken, hebben we jullie nodig om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. Hiervoor vragen wij jullie als fitnessclub en jullie sporters om deze berichten massaal te delen. 

We hebben het bericht alvast voor je klaargezet. Je kunt de berichten vanaf onze social mediakanalen delen of zelf een bericht op je tijdlijn plaatsen. 

Hieronder zie je de voorbeeldteksten en de afbeeldingen/dia's die je kunt gebruiken op je eigen tijdlijn. 

Instagram 

FEED: We willen weer! Want sporten is essentieel voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Deel deze boodschap met de hashtag #wewillenweer en laat zien dat ook jij staat te springen om weer in de club te sporten. Veilig en verantwoord. #wewillenweer   
VIDEO: WeWillenWeer_FEED Instagram

STORY: Typ los de hashtag #wewillenweer over je story heen 
VIDEO: WeWillenWeer_STORY Instagram
 

Facebook  

FEED: We willen weer! Want sporten is essentieel voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Deel deze boodschap met de hashtag #wewillenweer en laat zien dat ook jij staat te springen om weer in de club te sporten. Veilig en verantwoord. #wewillenweer     
VIDEO: WeWillenWeer_FEED Facebook

STORY: Typ los de hashtag #wewillenweer over je story heen 
VIDEO: WeWillenWeer_STORY Facebook
 

LinkedIn  

FEED: Nederland wil weer!   

De afgelopen maanden ontvingen de fitnessclubs tienduizenden steunbetuigingen en oproepen van leden die staan te trappelen om weer te sporten in hun club om de hoek.   

Wat ons betreft kan het. Want uit onderzoek blijkt dat sportscholen een veilige en verantwoorde omgeving bieden om te sporten.  

Gun je Nederland ook een plek om te werken aan hun fysieke en mentale gezondheid? Deel deze boodschap met de hashtag #wewillenweer  

VIDEO: WeWillenWeer_FEED LinkedIn

Hoe gaat het?

Allereerst de vraag: Hoe gaat het met jullie? Wij beseffen dat de invloed van al het ‘coronagedoe’ op de mentale gezondheid groot kan zijn. Sporten kan daarbij helpen.

Door bewegen kun je minder stress ervaren, ontspannen en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook voor het sociale aspect is het goed. En natuurlijk draagt het ook bij aan een lagere kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische aandoeningen.

Het is belangrijk om te blijven bewegen. Wist je dat wij nu dagelijks vanaf 07.15 uur 1-op-2 PT-trainingen aanbieden? Ja, natuurlijk, het is even vroeg opstaan. Maar hoe fijn is het om je dag met sporten te beginnen, voordat je weer de hele dag achter de laptop zit?

Of misschien even in je lunchpauze? Er even tussenuit om actief te bewegen, zodat je daarna weer vol concentratie aan de slag kunt. Bespreek dit eventueel met je werkgever. Ook ná een werkdag even richting de sportschool is een goed idee. Zo laat je daar je werkdag lekker achter.

Online

Vind je het toch fijner om thuis te bewegen? 20 live lessen, OnlineCoaching met onze instructeurs voor het samenstellen van een @home-programma of één van de OnDemand-lessen in de MyWellness-app.

Leuk om te vertellen is, dat wij op korte termijn onze eigen OnDemand-lessen gaan toevoegen aan de app! Dus wil je een Spinning-les van Patricia doen, een SPRINT-les van Kevin, een Yoga-les van Maurice of bijvoorbeeld een buikspiertraining van Morris, dan kan dit wanneer het jou uitkomt! Aankomende week nemen wij de video's op en we verwachten dat deze begin maart worden toegevoegd aan de app.

Naast dit alles staan onze coaches nog online voor je klaar. Een trainingsprogramma op maat om thuis actief te blijven is natuurlijk altijd een goed idee. Twee of drie keer per week 20 minuten bewegen kan al veel verschil maken. KLIK HIER voor een online afspraak met je coach.

Leuk nieuws!

Onlangs zijn wij benaderd door Technogym. Allereerst met veel complimenten over hoe actief wij onze leden online begeleiden. Achter de schermen hebben ze meegekeken in ons systeem en kwamen al snel tot de conclusie dat wij een voorbeeldclub zijn!

Daarom wilt Technogym een video bij ons opnemen over onze werkwijze met betrekking tot online coaching. De thema’s daarin zullen zijn: waar staat Sportingclub De Uitweg voor, en hoe zijn de werkprotocollen aangepast om deze visie vast te houden? Op 26 februari komt er een videograaf op de club langs om de video op te nemen. Daarna zal deze wereldwijd gecommuniceerd worden.

Onwijs tof, dat wij als kleine buurtsportschool zijn uitgekozen…!

1-op-2 PT – Small Group trainingen

Wij krijgen vaak de vraag of de trainingen per lid niet meer dan twee keer in de week ingepland kunnen worden. Achter de schermen zijn we druk bezig om al onze leden in beweging te krijgen. De nog openstaande plekken worden dus op de langere termijn zeker benut.

Wel is het mogelijk om de vrije trainingen onbeperkt in te plannen. En hier komt dan ook vanaf begin maart bij, dat je voor de spinningfietsen kan reserveren om een SPRINT- of Spinning-les te volgen.

We kunnen alle vragen zeker waarderen hoor! Het laat ons zien hoe gemotiveerd jullie zijn!

Nog even volhouden

Lieve leden, nog even volhouden! Laten we allemaal blijven bewegen, gezond eten en hoop houden. Wij missen het persoonlijke contact en de gezelligheid met jullie echt enorm!

Nog éventjes...

Nieuws

 • Persconferentie 14 januari 2022

  Persconferentie 14 januari 2022 We hebben in de persconferentie de bevesti...

  Lees meer
 • kabinet besluit tot strenge lockdown

  kabinet besluit tot strenge lockdown   De maatregelen zijn...

  Lees meer
Meer nieuws
 • reclame1

  Gezond Gewicht

  Bereik met diverse programma’s een gezond gewicht en ontdek hoe voeding en leefstijl hieraan kunnen bijdragen

  Lees meer
 • reclame2

  Optimale Conditie

  Met behulp van professionele cardio-apparatuur en groepslessen werk je bij ons op een prettige manier aan een betere conditie

  Lees meer
 • reclame3

  Kracht

  Ontwikkel je lichaamskracht met behulp van zowel onze geavanceerde krachtapparatuur als onze vrije gewichten

  Lees meer
 • reclame 4

  Wellness

  Tijdens onze ontspannen yoga- en pilateslessen ontwikkel je naast sterke spieren ook een betere houding en souplesse

  Lees meer
 • Marleen

  "Een fijne sportschool met top begeleiding naar je doel, heel erg fijn! Goede motivatie om door te gaan!"

  Marleen
 • Gill

  "Supergezellige sportschool waar de mens op nummer één staat."

  Gill
 • Claudia

  "Een no-nonsense sportschool. Gezellig en een zeer professionele begeleiding. Voor elk wat wils, gewoon top!"

  Claudia
 • Joost

  "Een begrip in Hillegersberg-Schiebroek. De betere en hippe sportschool. Waar ook tijd is om te kletsen..."

  Joost
 • Laura Kateman

  "Fijne, onbedwongen sfeer die je zeker thuis laat voelen"

  Laura Kateman
 • Leonie Reijm

  "Onder begeleiding sporten & divers aanbod aan groepslessen"

  Leonie Reijm