• standaard

Interview met de nieuwe sportmasseur: Ferdi

Beste lezers,

Deze maand hielden wij een interview met onze coach Ferdi Sinar. Vanaf dit jaar is hij de nieuwe masseur van Sportingclub De Uitweg! Benieuwd naar zijn nieuwe functie binnen de sportschool en zijn persoonlijke leven? Lees dan gauw verder!

Ferdi, kun je wat over jezelf vertellen?

Yes. Ik ben Ferdi Sinar. Ik ben 21 jaar, geboren en getogen in Rotterdam. Als baby woonde ik in Schiebroek, maar ben daarna verhuisd naar Bergschenhoek. Op dit moment woon ik nog steeds in mijn ouderlijk huis. Mijn moeder is Nederlands en mijn vader is Turks. Mijn opvoeding was meer Nederlands, en daardoor ken ik de Turkse taal niet. Qua religie heb ik altijd een vrije keus gehad. Ik heb nog een oudere zus, die binnenkort gaat trouwen. Zij is wel meer de Turkse kant opgegaan. Vroeger heb ik heel lang op turnen gezeten. Ik werd derde van Zuid-Holland. Maar uiteindelijk vond ik voetbal toch veel leuker en dat kon ik ook samen met mijn vrienden doen. Mijn hobby’s zijn sporten en personal training geven – eigenlijk alles wat met beweging te maken heeft.

Hoe was je start bij Sportingclub De Uitweg en wat is je functie binnen de sportschool?

Ik was klaar met de middelbare school. Sport, beweging en het menselijk lichaam hebben me altijd heel erg geboeid. Bij een studietest kwam er meteen uit dat ik sport en bewegen of marechaussee moest kiezen. Ik ben toen bij allebei gaan kijken, maar ben uiteindelijk MBO Sport en bewegen gaan doen. Op een gegeven moment moest ik een stageplek zoeken. Via mijn moeder belde ik De Uitweg. Kevin nodigde me meteen de volgende dag uit en ik weet nog dat ik heel zenuwachtig was! Eigenlijk ging het gesprek heel soepel. Na mijn stage bood Kevin me een baan aan en sindsdien ben ik fitnessinstructeur in De Uitweg! Mijn functie, hmmm…, eigenlijk ben ik een verlengstuk van mensen, door hen te motiveren om te bewegen. Binnenkort begin ik als masseur in de sportschool. Ik heb er onwijs veel zin in om daarmee te starten!

Kun je ons wat meer over je opleiding Sportmasseur/fysiotherapie vertellen?

Op het MBO heb ik mijn sportdiploma’s behaald. In het derde jaar gingen we wat dieper in op sportmassages. Ik kreeg toen volledig les in de anatomie en fysiologie van het lichaam. We deden veel praktijk en oefenden op elkaar. Er waren veel tussentijdse toetsen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik leren nooit leuk gevonden heb, maar anatomie en fysiologie boeiden me zo dat dat helemaal niet erg was. Nadat ik mijn MBO had afgerond, ben ik gaan kijken naar een fysiotherapieopleiding op het HBO. Uit de 450 aanmeldingen werd ik geselecteerd, dus daar was ik erg blij mee! In het eerste jaar heb ik alles gehaald en momenteel doe ik het tweede jaar. Als ik afgestudeerd ben, kan ik mezelf algemeen fysiotherapeut noemen. Ik ben wel van plan om me daarna nog verder te specialiseren.

Wat zou je op het gebied van massage kunnen betekenen voor leden van De Uitweg?

De twee verschillende massages die ik aanbied, zijn sportmassages en ontspanningsmassages. Deze behandelingen zijn zowel voor gezonde mensen als voor mensen met fysieke problemen. Ik heb dus niet een bepaalde doelgroep waar ik me op richt. Jong, oud, iedereen is welkom!

Een ontspanningsmassage is voor het gehele lichaam, niet te diep en niet te krachtig. Bij deze massage wordt de doorbloeding van je spieren gestimuleerd. In principe kan je een ontspanningsmassage toepassen bij elke doelgroep. Klanten kunnen kiezen voor een massage van 30, 45 of 60 minuten. Sportmassages zijn meer klacht- en natuurlijk sportgerelateerd. Deze massages zijn wat krachtiger en dieper. Ook hier kunnen mensen zelf aangeven wat ze fijn vinden qua tijd.

Wat maakt jou een goede masseur voor onze leden (en niet-leden)?

Ik heb me nu vijf jaar verdiept in het menselijk lichaam en het masseren, dus ik weet waar ik het over heb. Ik weet waar de spieren lopen, ik weet de functies ervan en welke bewegingen ze kunnen maken. Ik denk dat mijn medische achtergrond al veel voordelen heeft. Verder ben ik erg sociaal. Ik doe mijn uiterste best om iedereen op zijn gemak te stellen. Het is natuurlijk niet niks om zomaar even uit de kleren te gaan bij een wildvreemde. Ik heb het beste voor met iedereen en wil elke klant helpen op de meest efficiënte manier.

Vind je dat er binnen De Uitweg meer diensten moeten worden verleend? Zo ja, welke?

Zo, dat is een goeie…! Ik heb daar eerlijk gezegd niet echt over nagedacht. Ik denk niet dat er per se een dienst verleend moet worden buiten het masseren, maar ik vind wel dat er wat beter geluid en muziek in de zaal mag zijn. Toffe fitnessmuziek met een goeie bass-sound, zodat klanten nog meer zin krijgen om te sporten!

 

Bedankt voor dit leuke interview, Ferdi. Heel veel succes met je nieuwe functie als Uitweg-masseur!

Nieuws

 • Persconferentie 14 januari 2022

  Persconferentie 14 januari 2022 We hebben in de persconferentie de bevesti...

  Lees meer
 • kabinet besluit tot strenge lockdown

  kabinet besluit tot strenge lockdown   De maatregelen zijn...

  Lees meer
Meer nieuws
 • reclame1

  Gezond Gewicht

  Bereik met diverse programma’s een gezond gewicht en ontdek hoe voeding en leefstijl hieraan kunnen bijdragen

  Lees meer
 • reclame2

  Optimale Conditie

  Met behulp van professionele cardio-apparatuur en groepslessen werk je bij ons op een prettige manier aan een betere conditie

  Lees meer
 • reclame3

  Kracht

  Ontwikkel je lichaamskracht met behulp van zowel onze geavanceerde krachtapparatuur als onze vrije gewichten

  Lees meer
 • reclame 4

  Wellness

  Tijdens onze ontspannen yoga- en pilateslessen ontwikkel je naast sterke spieren ook een betere houding en souplesse

  Lees meer
 • Marleen

  "Een fijne sportschool met top begeleiding naar je doel, heel erg fijn! Goede motivatie om door te gaan!"

  Marleen
 • Gill

  "Supergezellige sportschool waar de mens op nummer één staat."

  Gill
 • Claudia

  "Een no-nonsense sportschool. Gezellig en een zeer professionele begeleiding. Voor elk wat wils, gewoon top!"

  Claudia
 • Joost

  "Een begrip in Hillegersberg-Schiebroek. De betere en hippe sportschool. Waar ook tijd is om te kletsen..."

  Joost
 • Laura Kateman

  "Fijne, onbedwongen sfeer die je zeker thuis laat voelen"

  Laura Kateman
 • Leonie Reijm

  "Onder begeleiding sporten & divers aanbod aan groepslessen"

  Leonie Reijm