• standaard

Stilte.

Geplaatst op 06-02-2021

Lieve leden,

Het was even wat stil vanuit mijn kant. Tenminste, blog-technisch gezien. Uiteraard ziet u mij nog tweemaal in de week yogalessen met enthousiasme verzorgen. Ik gooi het even op de: spreken is zilver, zwijgen is goud.

Soms is de positie aannemen van de observant een wijze raad. Even luisteren in plaats van op een eerste respons reageren. Even een stap terug. Even terug naar binnen. Waarom denk ik deze gedachten? Waarom voel ik deze emotie? En hoe vaak praten we niet om het praten? Zijn we bang voor de stilte?

Het is stil. Stilte is mooi. In de stilte is er weer ruimte voor een nieuw geluid of nieuwe ideeën. De rust die het geeft om je aan te passen naar de omstandigheden vergroot soms ook de onrust vanbinnen. Dat zien we om ons heen, onrust. Dat voelen we soms zelf. Als we als gewoontedieren ons aan hebben gepast aan het nieuwe speelveld vinden we geluk in de ruimte die we mogen bespelen. Als de spelregels veranderen moeten we meebewegen. Als de regels van het politieke spel veranderen terwijl de wedstrijd nog gespeelt wordt... dat is altijd even lastig. Zoiets gaat vaak niet gepaard met argumenten maar met gevoel. Eerlijkheid daar; in de politiek zijn altijd de regels van het spel onderhevig aan verandering. De maatschappelijke druk speelt daar een grote rol in. Het is aan ons om het spel te kunnen blijven volgen, ondanks dat de regels (hoe oneerlijk dat ook voelt!) wel eens veranderen. 

Wij vinden ook het speelveld van onze vrijheid. Dit is een groot onderwerp dat ik verklein naar uw kleine vertrouwde sportschool. De vrijheid om twee mensen met een trainer buiten te laten sporten op afstand. De ruimte die we vinden in de online lessen. De gesprekjes die soms even plaats vinden via de app. Het telefoontje wat gepleegd wordt om even te horen hoe we gesteund worden. Of dat berichtje via via dat mensen zo dankbaar zijn met de lessen (en wij met jullie!).

Door niet te oordelen, schep je stilte in de geest. De stilte geeft ruimte voor nieuwe inzichten. Ruimte voor verandering. Ruimte om te zeggen: ongelooflijke dank voor al die fantastische leden die stilzwijgend het abonnement aanhouden.

Wij gaan een zware tijd tegemoet. Een tijd waarin wij proberen ons hoofd financieel boven te houden. Daarin blijven we tot het eind doorgaan inclusief de soms bittere kou op het buitenspeelterrein. Soms zuchten wij ook maar meestal eindigen we met een lach. Soms kijken we elkaar aan op anderhalve meter afstand over onze koffie. Schuiven we een deel van ons koekje via een servetje naar de ander toe (met de gele anderhalve meter stok). Of wiebelen we op onze krukken als de radio besluit een klassieker af te spelen. Genieten. Genieten van de kleine dingen. 

De kou mag er zijn, de kou kunnen we samen trotseren! En als het straks gaat sneeuwen dan brengt de sneeuw en de kou weer het kind in ons naar boven. Dan zien we de ruimte die in ons zit... na een stilte voor de (sneeuw) storm heb ik alleen bittere koffie, geen bittere kou.

Hou ons warm zoals we jullie warm houden in de stilte.

---

Mandy van den Berg

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Persconferentie 14 januari 2022

  Persconferentie 14 januari 2022 We hebben in de persconferentie de bevesti...

  Lees meer
 • kabinet besluit tot strenge lockdown

  kabinet besluit tot strenge lockdown   De maatregelen zijn...

  Lees meer
Meer nieuws
 • reclame1

  Gezond Gewicht

  Bereik met diverse programma’s een gezond gewicht en ontdek hoe voeding en leefstijl hieraan kunnen bijdragen

  Lees meer
 • reclame2

  Optimale Conditie

  Met behulp van professionele cardio-apparatuur en groepslessen werk je bij ons op een prettige manier aan een betere conditie

  Lees meer
 • reclame3

  Kracht

  Ontwikkel je lichaamskracht met behulp van zowel onze geavanceerde krachtapparatuur als onze vrije gewichten

  Lees meer
 • reclame 4

  Wellness

  Tijdens onze ontspannen yoga- en pilateslessen ontwikkel je naast sterke spieren ook een betere houding en souplesse

  Lees meer
 • Marleen

  "Een fijne sportschool met top begeleiding naar je doel, heel erg fijn! Goede motivatie om door te gaan!"

  Marleen
 • Gill

  "Supergezellige sportschool waar de mens op nummer één staat."

  Gill
 • Claudia

  "Een no-nonsense sportschool. Gezellig en een zeer professionele begeleiding. Voor elk wat wils, gewoon top!"

  Claudia
 • Joost

  "Een begrip in Hillegersberg-Schiebroek. De betere en hippe sportschool. Waar ook tijd is om te kletsen..."

  Joost
 • Laura Kateman

  "Fijne, onbedwongen sfeer die je zeker thuis laat voelen"

  Laura Kateman
 • Leonie Reijm

  "Onder begeleiding sporten & divers aanbod aan groepslessen"

  Leonie Reijm