• standaard

Geluksvogels

Geplaatst op 31-03-2020

Lieve leden,

Toen ik wakker werd schoot er een gevoel van geluk door mij heen. Het was er gewoon. Helemaal vanzelf. Dat zijn de momentjes in het leven, geluk zonder dat het afhangt van anderen of van iets.

In deze tijd is het voelen van geluk soms wat minder voorkomend. We voelen wat meer stress. Stressreductie lijkt het belangrijkste mechanisme te zijn voor een positief effect op de gezondheid. Ze hangen samen. Gezondheid heeft namelijk effect op het geluksgevoel, maar geluk zelf heeft een sterker effect op je gezondheid. Dat zegt nogal wat in een tijd waarbij we voortdurend heen en weer geslingerd worden door nieuwsberichten.

Naar mijn idee is het hebben van geluk of het bereiken van geluk geen doel. Want op het moment dat je ernaar zoekt komt het niet op je pad. Hetzelfde geldt voor stress. Als je je drukt maakt over dat je te veel stress ervaart heb je juist stress. Geluk is eigenlijk iets vreemds. We gebruiken het ook. Veel geluk met de yogalessen, veel geluk op reis en wat dacht u van een gelukkig nieuwjaar. Het is me wat geluk wat we elkaar wensen.

Geluk overkomt mij als ik in een situatie beland waar ik geen verwachtingen van heb. Dit probeer ik veel toe te passen. Het feit dat er geen, of een lage, verwachting is maakt iets opmerkelijk. Meer details, meer sensatie, meer beleving. Zo nam ik deel aan een sportactiviteit op afstand. Ik had geen verwachtingen naar mijzelf (want elke beweging is beter dan op de bank zitten) en niet naar de trainer (want die staat daar waarschijnlijk ook het wiel uit te vinden met een camera voor zijn neus). Na de les was ik content, gelukkig. Ik merkte een boost aan energie en een gevoel van dankbaarheid naar mijzelf toe. Hier heb ik even de tijd voor genomen en kijk nou wat een fijn gevoel!

Dit gevoel van geluk is er niet altijd. Ik heb niet altijd veel overtuigingskracht om te starten met de sportactiviteit... want... u kent het wel. Die gedachten. Iets wat ik vrij vaak in mijn lessen terug laat komen en ook in mijn eigen leven heden ten dage: ‘Kijk waar je nu bent, en dat is goed, goed genoeg.’ En dat is het ook. Wees bewust van je gedachten. Zijn ze vriendelijk en positief voor jezelf? Vooruitstrevend?

Toevallig zat ik met een collega -op anderhalve meter afstand- te filosoferen over het leven. Een musje daalde vlak bij ons neer. Het begon te zingen. We werden stil en keken naar het beestje. Geen idee wat het wil vertellen, maar het was goed. Wij waren stil en even gevangen in het moment van geluk. Geluksvogels.

Wanneer bent u een geluksvogel?

---

Mandy van den Berg

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Persconferentie 14 januari 2022

  Persconferentie 14 januari 2022 We hebben in de persconferentie de bevesti...

  Lees meer
 • kabinet besluit tot strenge lockdown

  kabinet besluit tot strenge lockdown   De maatregelen zijn...

  Lees meer
Meer nieuws
 • reclame1

  Gezond Gewicht

  Bereik met diverse programma’s een gezond gewicht en ontdek hoe voeding en leefstijl hieraan kunnen bijdragen

  Lees meer
 • reclame2

  Optimale Conditie

  Met behulp van professionele cardio-apparatuur en groepslessen werk je bij ons op een prettige manier aan een betere conditie

  Lees meer
 • reclame3

  Kracht

  Ontwikkel je lichaamskracht met behulp van zowel onze geavanceerde krachtapparatuur als onze vrije gewichten

  Lees meer
 • reclame 4

  Wellness

  Tijdens onze ontspannen yoga- en pilateslessen ontwikkel je naast sterke spieren ook een betere houding en souplesse

  Lees meer
 • Marleen

  "Een fijne sportschool met top begeleiding naar je doel, heel erg fijn! Goede motivatie om door te gaan!"

  Marleen
 • Gill

  "Supergezellige sportschool waar de mens op nummer één staat."

  Gill
 • Claudia

  "Een no-nonsense sportschool. Gezellig en een zeer professionele begeleiding. Voor elk wat wils, gewoon top!"

  Claudia
 • Joost

  "Een begrip in Hillegersberg-Schiebroek. De betere en hippe sportschool. Waar ook tijd is om te kletsen..."

  Joost
 • Laura Kateman

  "Fijne, onbedwongen sfeer die je zeker thuis laat voelen"

  Laura Kateman
 • Leonie Reijm

  "Onder begeleiding sporten & divers aanbod aan groepslessen"

  Leonie Reijm